Μια ερωτική επιστολή προς το σεξ και την πόλη κατά την εποχή του Covid-19

όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στο HBO το 1998, το Sex and the City ήταν μια επαναστατική επίδειξη που έδωσε το περιεχόμενό της (ένα σωρό σεξ), το Ο τρόπος που το εν λόγω περιεχόμενο διερευνήθηκε (ανοιχτά, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε ηχογράφου) και τον οποίο διερευνήθηκε από (τέσσερις τριάντα κάτι, κυρίως ανύπαντρες γυναίκες). Όπως όλα τα πράγματα επαναστατικά, υποστήριξε με μια μεγάλη κριτική καθ ‘όλη τη διάρκεια του εξαετούς διαδρομής.

Τα επιχειρήματα κυμαίνονταν από τις αντιθέσεις έως την υποτιθέμενη δοξασία του σεξ, τον υπερβολικά καρδιακό τρόπο ζωής των γυναικών και την επιφάνεια, την εξερεύνηση της μόδας. Η επανεξέταση των 94 επεισοδίων μετά την εμπειρία του κινήματος Black Lives Matter και η ακύρωση του πολιτισμού φέρνει για άλλη μια φορά αυτά τα θέματα, ειδικά δεδομένου ότι οι showrunners μόλις ανακοίνωσαν μια επερχόμενη επανεκκίνηση της σειράς, πάνω από 15 χρόνια μετά το The Original Run Wrapped πάνω. Και όμως, μία από τις βασικές πτυχές της σειράς φαίνεται να αντηχεί περισσότερο από ποτέ όταν απεικονίζεται μέσω του πρίσματος ενός 2020 που ορίζεται από τη θλίψη, το άγχος, τον πανικό και την σχεδόν πλήρη παραβίαση για την ψυχική μας υγεία. Παρόλο που το σεξ και η αφοσίωση της πόλης στη μόδα έγιναν διασκέδαση ενώ ήταν σε αέρα – οι πραγματικοί νέοι yorkers δεν φορούν τακούνια για μεσημεριανό! Κανένας συγγραφέας δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει για ατελείωτα ζευγάρια του Jimmy Choos! Αυτές οι γυναίκες δεν φαίνονται καν καλές! Συγκεκριμένα, η αγάπη των χαρακτήρων για τη μόδα είναι ακριβώς αυτό που έχουμε χάσει σε όλη την πανδημία και αυτό που τώρα συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε δώσει αρκετή αξία για να προ-Covid-19 φορές.

Εικόνα μέσω HBO

Αφήστε τις απόψεις σας για το στυλ της Carrie, του Charlotte, της Samantha και της Miranda. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι ό, τι και αν είναι που φορούσαν δεν ήταν τυχαία που ρίχτηκε μαζί, αλλά πραγματικά μελετήθηκε, κάτι που είναι κάτι περισσότερο από ό, τι μπορούμε να πούμε για τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια ενός έτους που πέρασε στο σπίτι σχεδόν μόνο στις πιτζάμες μας. Στην πραγματικότητα, είναι μια σχεδόν καθολική αλήθεια ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει εντελώς αγνοώντας τον τρόπο που φαίνονται κατά τη διάρκεια της κλειδαριάς γιατί, καλά, κανείς άλλος δεν κοιτάζει. Η παρακολούθηση του σεξ και της πόλης το 2021 κάνει ένα πράγμα εμφανές: η φροντίδα για τη μόδα είναι ένας τρόπος να φροντίσουμε τους εαυτούς μας.

Η ιδέα ότι οι επιλογές στυλ μας είναι αντανακλάσεις για το ποιοι είμαστε, μια ιδέα που η βιομηχανία της μόδας έχει τραπεζειθεί εδώ και δεκαετίες, μπορεί να είναι αληθινή, αλλά η ιδέα θα πρέπει πραγματικά να τρέξει βαθύτερα από αυτό. Η μόδα δεν είναι αποκλειστικά για την επιλογή ρούχων που ταιριάζουν με την προσωπικότητά μας, αλλά για το να λέμε στον κόσμο ότι πραγματικά μας ενδιαφέρει ο τρόπος που βλέπουμε γιατί, καλά, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα να αφιερώσουμε χρόνο για να κουρτίσουμε το σώμα μας στα ρούχα. Δεν πρόκειται μόνο για το μήνυμα ότι τα συγκεκριμένα ρούχα στέλνουν, αλλά για το τι σημαίνει να βρούμε μια στολή. Επενδύουμε στα ιδανικά έπιπλα για να διακοσμήσουμε τα σπίτια μας, τα σωστά τρόφιμα για αποθήκευση στα ψυγεία μας … τι κάνει τα ντουλάπια μας διαφορετικά;

Στην πιο αληθινή μορφή του, το σεξ και η προοπτική της πόλης για το στυλ μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι μας ενδιαφέρει ο τρόπος που βλέπουμε γιατί η φροντίδα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα-και ένα έτος που τροφοδοτείται από πανδημία είναι η απόδειξη αυτού. Ακριβώς βλέποντας τους χαρακτήρες να μιλάνε για τη μόδα αισθάνεται σαν μια ανάσα καθαρού αέρα, κατά μία έννοια. Πόσο συχνά κατά τη διάρκεια της κλειδαριάς έχετε προσπαθήσει να αλλάξετε τη διάθεσή σας τοποθετώντας “πραγματικά ρούχα” και κάποιο μακιγιάζ; Υπάρχει σαφώς κάτι που πρέπει να ειπωθεί για τον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας – ακόμη και ως απλή αντανάκλαση σε έναν καθρέφτη.

Στο πρώτο φύλο και την ταινία της πόλης, η Carrie και η Charlotte πηγαίνουν για ένα νέο γραφείο ως μέρος των προσπαθειών ανακατασκευής διαμερισμάτων του πρώην. “Είναι όλα σχετικά με το γραφείο”, λέει ο χαρακτήρας κατά την περιήγηση. “Αν βρω το γραφείο, η γραφή θα έρθει.”

Η ιδέα ότι ένα μόνο αντικείμενο – είτε ένα γραφείο, ένα φόρεμα, μια τσάντα ή παπούτσια – μπορεί να μην φέρει την ευτυχία και από μόνη της, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένας αγωγός σε μια κατάσταση που μας φέρνει η χαρά αποδεικνύεται ότι είναι το είδος της διαδικασίας σκέψης ότι μας συμβούλευαν να ξεκινήσουμε στην αρχή της πανδημίας. “Βάλτε κάτι ωραίο και αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας”, θα μας παροτρύνουν τα μαθήματα online θεραπείας. Τα ίδια τα ρούχα μπορεί να μην σας φέρουν ευτυχία, αλλά θα βοηθήσουν τη συνολική σας κατάσταση.

Το σημείο του σεξ και της πόλης, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τη μόδα, είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ντύνουμε και, κατ ‘επέκταση, τα αξεσουάρ που κάνουμε, μπορούν και πρέπει να επηρεάσουν τις διαθέσεις μας. Και πόσο αληθινό στην πραγματικότητα έχει αυτός ο ήχος όταν κοίταξε μετά το 2020; Μια απλή ματιά στον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία της μόδας ασχολήθηκε με την πανδημία το κάνει προφανές. Οι εταιρείες δημιουργούν κομμάτια loungewear που οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα χωρίς να αισθάνονται (χάρη στη γαλλική μου) ακαθάριστη. Σίγουρα, δεν χρειάζεται να φορούμε τζιν ή γραβάτα ενώ εργαζόμαστε από το σπίτι … αλλά ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να φαίνονται καλά ενώ είμαστε άνετοι; Οι εταιρείες ένδυσης έχουν παρατηρήσει σαφώς: Σύμφωνα με το Business Wire, η “αγορά sleepwear και loungewear είναι έτοιμη να αναπτυχθείκατά 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2020-2024. ” Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο άλμα.

Είναι λάθος να δοθεί τόσο μεγάλη σημασία σε ένα αντικείμενο; Ισως. Αλλά αν υπάρχει κάτι που η πανδημία μας έχει διδάξει ότι πρέπει να πιπιλίζουμε την ευτυχία κάθε γωνιά των υφασμάτων μας που θα μπορούσαμε να σφίξουμε τα δόντια μας, επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή. Εάν το ντύσιμο μας επιτρέπει να βγούμε με ένα χαμόγελο – και να παρακολουθούμε ένα ενιαίο επεισόδιο σεξ και η πόλη θα σας υπενθυμίσει τι αισθάνεται – τότε περισσότερη δύναμη για να ντύσετε.

Εικόνα μέσω HBO

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ειδήσεις σχετικά με μια επανεκκίνηση ήρθαν στο Smack-Dab στη μέση των παγκόσμιων παραγγελιών κλειδώματος. Παρόλο που ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η ανακοίνωση έχει σαφώς να κάνει με τα εκατομμύρια των οπαδών που η παράσταση, θεωρείται ένας πυλώνας της ιστορίας της τηλεόρασης για καλύτερα ή χειρότερα, έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι (είδατε τι Έκανα εκεί;) Αν ένα μέρος της χαράς είναι για τους θεατές να θυμούνται ότι υπήρχε μια εποχή στην οποία ακόμη και φορώντας ιδρώτα ήταν κάτι που σκεφτήκαμε. Αυτή η μόδα, ο τρόπος με τον οποίο ντύνουμε και τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγουμε να αγοράζουμε και να κανονίσουμε σε όλο το σώμα μας, είναι τρόποι να εκφραστούμε στον κόσμο, αλλά, κυρίως, έναν τρόπο να πούμε ότι έχουμε σημασία.

Μετά από όλα, το 2020, ξεχάσαμε να νοιάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε και, τις περισσότερες φορές, η φροντίδα είναι το πρώτο βήμα προς μια βελτίωση του εαυτού. Ίσως πρέπει να εξετάσουμε ένα σεξ και τον μαραθώνιο της πόλης για να αποκαταστήσουμε την πίστη στον εαυτό μας.

Εικόνα μέσω HBO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το κορυφαίο δολάριο για τη νέα γραμμή τσάντας του Calvin Klein;Είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το κορυφαίο δολάριο για τη νέα γραμμή τσάντας του Calvin Klein;

Εντάξει, έτσι, ακριβώς απευθείας από την κορυφή: η επωνυμία που πρόκειται να συζητήσουμε είναι σύγχυση, καθώς και μπορεί να είναι εξαιρετικά μέρος του προβλήματος. (Αν πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο,

Η Sharon Stone φέρνει τον Αλέξανδρο Γουάνγκ στο σύνολο της πιο σημερινής κινηματογραφικής της ταινίαςΗ Sharon Stone φέρνει τον Αλέξανδρο Γουάνγκ στο σύνολο της πιο σημερινής κινηματογραφικής της ταινίας

σήμερα έχουμε την σχεδόν διαχρονική Sharon Stone που κρατά τον Alexander Wang Rocco Duffel κοντά, καθώς οι χειριστές της τη μεταφέρονται πίσω στο σύνολο της πιο πρόσφατης ταινίας της, Fading